top of page

PRESSE

PRESSEMELDING: Gill Gruppen lanserer to nye elektriske bilmerker med opptil 525 km rekkevidde

Oslo, mandag 14.oktober 2019

Gill Gruppen AS, kjent som importøren av bilmerkene Subaru, SsangYong og LEVC (London EV Company) slapp i dag nyheten om at de har skrevet eksklusive avtaler med kinesiske Chongqing Sokon Motor (Group). Dermed blir de den første europeiske importøren som får lansere elektriske modeller fra bilmerkene SERES og DFSK. Bilene vil komme i en bred produktportefølje som skal kunne tilfredsstille enhver familieøkonomi og livssituasjon. Frem til 2025 er det planlagt introduksjon av hele 20 ulike modeller til det norske markedet.

Gill Gruppen har, som resten av den norske bilbransjen, merket en nedgang i salget av diesel- og bensinbiler. Av den grunn startet de for en tid tilbake et omfattende arbeid med å finne frem til gode agenturer av elektriske biler. Etter nærmere to år med testing kunne Gill Gruppen i dag slippe nyheten om at de, som første europeiske importør, har underskrevet avtaler for både DFSK og SERES.

- Vi har testet en rekke elektriske bilmodeller fra ulike fabrikker og har ved flere anledninger vært tett på å signere importavtaler. Mulighetene har vært mange, men vi har tatt oss god tid for å velge riktig. Da vi endelig kom til fabrikken i Chongqing fant vi akkurat det vi har vært på jakt etter. Dette er foreløpige ukjente bilmerker som i løpet av de neste årene vil ta store markedsandeler i hele Europa. Nå gleder vi oss stort til å få de første DFSK og SERES modellene på norske veier i 2020, sier en veldig fornøyd Jan Kåre Holmedal, daglig leder i Autoindustri AS, som er en del av Gill Gruppen.

Først ut er modellene DFSK E3 og SERES SF5 som kommer med en rekkevidde på opptil 400 km og 525 km (NEDC). E3 og SF5 vil være i produksjon i løpet av oktober. De første bilene vil trolig kunne leveres i Norge fra sensommeren 2020.

Skal utfordre i alle prissegmenter

I valg av nye EL-bilmodeller var det viktig for Gill Gruppen å kunne tilby det norske markedet en bred portefølje av alternativer. Grovt sett vil modeller fra DFSK posisjonere seg innenfor de kategoriene som selger mest i det norske markedet og ligge i prissjiktet 250.000 – 400.000 kroner, mens SERES vil konkurrere helt opp i det øverste prissegmentet når det kommer til design, ytelse og rekkevidde.

- Med DFSK og SERES vil vi kunne tilby elektriske bilmodeller av høy kvalitet og med ny teknologi innenfor alle relevante priskategorier. Hele veien fra kompakte bybiler og familiebiler til SUV og varebiler, også med 4WD. I løpet av de neste fem årene vil vi lansere opp mot 20 ulike modeller til det norske markedet, forteller Holmedal.

Rekkeviddeforlenger (EVR)
En avgjørende faktor for mange EL-bil kjøpere er den tilgjengelige rekkevidden før man må stoppe for å lade. Samtlige SERES-modeller som kommer til Norge vil også kunne leveres med en såkalt Electric Vehicle Range Extender (EVR).

- Denne muligheten vil komme som et tilvalg for SERES SF5, men også for den noe mindre SF3 og den største modellen SF7 som begge komme på norske veier litt etter lanseringen av SF5. Teknologien tillater også at man lader opp andre elektriske biler direkte fra batteriet. Det kan kanskje være nyttig om man møter på uheldige bilister når man er i områder med dårlige lademuligheter, avslutter Holmedal.

For å sikre seg en plass på interesselisten, registrere seg for nyhetsbrev eller lese mer om de planlagte modellene kan man fra i dag besøke www.seresbil.no og www.dfsk.no

For intervjuforespørsler eller mer informasjon, vennligst kontakt:
Jan Kåre Holmedal (Daglig leder) på jkh@autoindustri.no / 932 54 680

 

Om Gill Gruppen
Gill Gruppen er en privateid bedriftsgruppering eid av Nils Petter Gill med blant annet salg og markedsføring av bilmerkene Subaru, SsangYong og LEVC (London EV Company). Konsernets bilmodeller selges i dag via om lag 50 forhandlere spredt over hele Norge. Hovedkontoret til Gill Gruppen ligger i Nittedal utenfor Oslo og har i dag 24 ansatte ved hovedkontoret.

Om DongFeng SOKON (DFSK)
DFSK ble etablert i 1969 og er den nest største automotive gruppen i Kina med et salg på hele 3,83 millioner biler i året. DFSK er nummer 65 på Global Fortune 500 listen og har 150 000 ansatte med syv moderne bilfabrikker i tre land (Kina, USA og Indonesia). Selskapet har seks Research & Development Centre i fire land (Kina, USA, Japan og Tyskland). DFSK er et joint venture mellom DongFeng Motor og SOKON Holding. De representerer bilmerkene DFSK og SERES.

 

Om SERES og SF5
SERES er et bilmerke som produserer neste generasjon intelligente elektriske biler ved å benytte industri standard 4.0. (intelligent robotisering av produksjonsprosessen-smart factory) og er utviklet gjennom et tett samarbeid med sitt eget Research & Design senter i Silicon Valley. Bilmerket SERES er et Premium neste generasjon elektrisk bilmerke med en ny batteriteknologi med en rekkevidde opptil 525 km. Modellen SERES SF5 har et 90 KWt batteri og en motorkapasitet på 510 kW med et dreiemoment på hele 1040 Nm, som gir 0-100 km/t på 3,5 sek. Den kommer både som en helelektrisk variant og en variant med rekkeviddeforlenger (EVR) med en total rekkevidde på hele 1020 km). SERES er latinsk og betyr silke og referer til det antikke Kina (Silkeveien).

Om DFSK E3
DFSK E3 er en helelektrisk SUV med en rekkevidde på inntil 400 km (NEDC). DFSK E3 vil ha en 6,6 kWt AC ombordlader og kan motta 50 kWt DC. Konkurrenter til den første DFSK modellen vil være bilmodeller som Nissan Leaf, Hyundai Kona, Kia e-Soul.

Relevante artikler

Klikk på linkene under for å

lese artiklene:

ABC Nyheter

TV2/Broom

Bilnytt.no

Bilbransje24.no

Bilnorge.no

Dinside.no

Finansavisen

Dagens Næringsliv

Motor.no

Tek.no

Tv2/Broom

 

Side3.no/klikk.no/Vi menn

tu.no

elbil24.no

 

Bil24.no

bottom of page